Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 491117_kinai_varazslat.jpg

 

 

Spenótos csirkeleves gombával

 

Hozzávalók: 1 l csirkeleves, 30dkg csirkemell filé, 10 dkg spenót, diónyi friss gyömbér, 3 dkg fafülgomba, 15 dkg metélt tészta, 2 főtt tojás, 3 chili paprika, 1 csokor újhagyma, fehér bors, 1 evőkanál szójaszósz, só

A levest feltesszük főni, majd hozzáadjuk a tisztított, vékony lapokra vágott gyömbért, az újhagyma szárát, a szójaszószt, a sót és a borsot. Amikor felfőtt, beletesszük a csirkemellet, és puhára főzzük. Kiemeljük a húst, metéltre vágjuk, a levest pedig átszűrjük. A spenótot megtisztítjuk vastag ereitől, szárától, leforrázzuk, jeges vízbe mártjuk, és leszűrjük. A gombát megmossuk, és vízbe áztatjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A csirkehúst előmelegített tálakba osztjuk, és mindegyikbe teszünk a spenótból, a tésztából és a gombából. Felöntjük forró levessel, majd tetejére fél főtt tojást, karikára vágott chili paprikát és újhagymát teszünk.



Kacsaleves kínai kellel, gombával

 

Hozzávalók: 1 kg kacsa aprólék, diónyi friss gyömbér, 50 dkg kínai kel, őrölt bors, 12 szárított kucsmagomba, 1 csokor zellerlevél

Az aprólékot jól megmossuk, megtisztítjuk és 1,5 l vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük, majd apróra vágott gyömbérrel és sóval ízesítjük. Lassú tűzön főzzük 40 percig. Hozzátesszük a megmosott, összevágott kínai kelt, a beáztatott, leszűrt kucsmagombát, és további 10 percig forraljuk. Őrölt borssal, és nagyobb darabokra vágott zellerlevéllel fűszerezzük, majd készre főzzük. Forrón tálaljuk, és külön csészében chilikrémet kínálunk hozzá.



Sült padlizsán édes-savanyú mártással

 

Hozzávalók: 3 kisebb padlizsán, 1 sárgarépa, 1 pirosra érett paprika, 10 dkg kígyóuborka, 1 póréhagyma, 5 dkg ananászbefőtt kockára vágva, 2 tojásfehérje, 1 dl csirkeleves, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál étkezési keményítő, diónyi friss gyömbér, 3 evőkanál kukoricacsíra olaj, 3 evőkanál gyenge ecet, 1 evőkanál méz, őrölt bors

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd összedolgozzuk a szójaszósszal és a keményítővel. Wokban felhevítjük az olajat, megfuttatjuk a vékony szeletkékre vágott gyömbért, és rátesszük a bundába mártott padlizsán szeleteket. Gyorsan átsütjük, majd kiszedjük az olajból, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a feldarabolt sárgarépát, uborkát, paprikát, póréhagymát, és az ananászt. Szójaszósszal, ketchuppel, mézzel, ecettel és kevés borssal ízesítjük, majd felöntjük a levessel, és kiforraljuk. Tálaláskor az édes-savanyú ragut a padlizsánra halmozzuk.



Kantoni saláta

 

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 2 sárgarépa, 20 dkg szójacsíra, 1 uborka, 10 dkg üvegtészta, 4 tojás, 2 lilahagyma, 2 chilipaprika, 3 újhagyma, 4 evőkanál szójaszósz, pici friss gyömbér, só, bors, 2 piros retek, 1 csokor zellerlevél

A csirkemellet megmossuk, és feltesszük főni a szeletekre vágott gyömbérrel, a lilahagymával, a zellerlevél felével, és kevés sóval. Mikor puhára főtt, kivesszük, kihűtjük, és metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát és sárgarépát is. Forró vízben megáztatjuk az üvegtésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük pár csepp olajjal. A tojásokat feltörjük, lazán felverjük, és kevés olajon vékony omlettet sütünk belőlük. Ezt is metéltre vágjuk. Tálon halmokba rendezzük a csirkehúst, a sárgarépát, az uborkát, és a szójacsírát. Tetejére ráhintjük a vágott omlettet, majd újhagymával, zellerlevéllel, retekkel, és chilipaprikával

 Díszítjük. Külön csészében szójaszószt kínálunk hozzá



Bárányszűz üvegtésztával

 

Hozzávalók: 70 dkg bárányszűz, 10 dkg üvegtészta, 1,5 l csirkeleves, 4evőkanál kukoricaolaj, 1 piros paprika, só ,bors, diónyi friss gyömbér, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál szójaszósz, 1 póréhagyma, pár csepp szezámolaj

A bárányhúst vékonyra felszeleteljük. Bedörzsöljük szójaszósszal, kevés sóval, kukoricakeményítővel, és egy evőkanál olajjal. A wokban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a húst körbepirítjuk rajta. A maradék olajat felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, és a gyömbért. Rátesszük a felkarikázott pórét, és a csíkokra metélt paprikát. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük. Hozzákeverjük a forró vízbe áztatott üvegtésztát, és a kisült húst. Felöntjük a levessel, és erős lángon pillanatok alatt készre forraljuk. Tálaláskor belekeverünk pár csepp szezámolajat.



Sertéshús tökkel, kaporral

 

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 50 dkg tök, 4 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál kukoricaolaj, 2 dl csirkeleves, 1 csokor kapor, 1 evőkanál cukor, só, bors, 2 evőkanál sherry

A tököt meghámozzuk, magvait kiszedjük, húsát kis darabokra vágjuk. A sertéscombot megtisztítjuk az erektől, a zsíros részektől, megmossuk, leszárítjuk és hosszú vékony csíkokra vágjuk. Összekavarjuk a sherry felével, és 1 evőkanál szójaszósszal. Wokban felhevített olajon egyenletesen átsütjük a húst, állandóan kevergetjük, majd hozzáadjuk a tököt, a levest, a cukrot, a borsot, a sót és 10 perc alatt megpároljuk. Közvetlenül tálaláskor belekeverjük a megmosott, finomra vágott kaprot, majd párolt rizzsel körítjük, és kaporággal díszítjük.



Tintahal laskagombával

 

Hozzávalók: 50 dkg tintahal, 20 dkg laskagomba, 2 csokor újhagyma, 10 dkg üvegtészta, 1 csokor kapor, 2 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál kukoricaolaj, 1 evőkanál szezámolaj, 1 evőkanál chiliolaj, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 1 kiskanál glutomát, 10 dkg paradicsom, 0,5 l csirkeleves, bors, só,

A tintahalat megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd wokban hevített olajon megsütjük. Közben állandóan kevergetjük, majd kivesszük az edényből, és félretesszük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a csíkokra vágott gombát, a paradicsomot, és a 2cm-es vágott újhagymát. Szójaszósszal, chiliolajjal, borssal, glutomáttal és kevés sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a sült tintahalat, és a hideg levessel elkevert keményítőt. Jól összevegyítjük, majd beleforgatjuk a megáztatott, lecsöpögtetett üvegtésztát. Szezámolajjal ízesítjük, és levesszük a tűzről. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott kaporral.

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 77
Heti: 186
Havi: 683
Össz.: 171 444

Látogatottság növelés
Oldal: Kinai konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »