Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 elefantcsontpart.jpg

 

 

Szárazbableves borral

 

Hozzávalók: 35 dkg áztatott szárazbab, 1,5 l víz, 1 evőkanál só, 1 fej vöröshagyma, 2 szegfűszeg, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 6 szem bors, 1 csipet kakukkfű,

2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 2 evőkanál vaj, 6 evőkanál főtt rizs, 1 hegyes, csípős zöldpaprika magostul, négyfelé vágva, 1 dl vörös bor

Tegyük az áztatott babot, vizet, sót egy fazékba, lassú tűzön, lefedve pároljuk 1 óráig .Szúrjuk a szegfűszeget mélyen a hagymába, rakjuk a babérlevelet, borsot, kakukkfüvet batisztzacskóba, tegyük a hagymával, sárgarépával, sárgarépával és petrezselyemmel együtt a babba. Pároljuk, míg a bab meg nem puhul. Vegyük ki a fűszeres zacskót, sűrű szitán törjük át a babot. Öntsük vissza a fazékba a vörös borral, a vajjal, a hegyes zöldpaprikával és a rizzsel együtt. Tegyünk hozzá annyi vizet, hogy a leves 1,5 l legyen. Egyet-kettőt forraljunk rajta.



Tökpüréleves

 

Hozzávalók: ½ kg sütőtök, 5 evőkanál vaj, 5 evőkanál víz, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 6 dl víz, 1 evőkanál Vegeta, 1 csípős hegyes zöldpaprika apróra vágva, 1 csipet reszelt szerecsendió, só , törött bors

Hámozzuk meg a tököt, és vágjuk darabokra. Tegyük lábosba a 3 evőkanál vajjal, az 5 evőkanál vízzel és a hagymával együtt. Ha a tök megpuhul, szitán törjük át. Öntsük vissza a fazékba. A maradék vaj kivételével adjuk hozzá az összes hozzávalót. Fedjük le, és pároljuk 25 percig. Tálalás előtt adjuk hozzá a maradék vajat, forraljuk fel, és forrón öntsük egy kis méretű nyers sütőtökbe./ Vágjuk ki a sütőtök belsejét úgy, hogy 1-2 cm kérge maradjon/ Tegyük a tököt lapostányérra, és tálaljuk a levest vajban pirított apró kenyérkockákkal. 



Assiniei töltött ponty

 

Hozzávalók: 1,5-2 kg tisztított ponty, 35 dkg rizs, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, pici őrölt fahéj, só,  törött bors, ½ doboz ananászkonzerv, ½ dl olaj, 4 evőkanál ananászlé, 1 evőkanál olvasztott vaj, 6 szelet citrom

A megtisztított pontyot vágjuk be az oldalán hosszában, mélyen, majd jól sózzuk meg kívül-belül. Hagyjuk állni 1 óráig. Mossuk meg a rizst folyó víz alatt, hagyjuk lecsurogni. Öntsük a fele olajat serpenyőbe, pároljuk rajta üvegesre a hagymát. Vegyük le a tűzről, és keverjük össze a rizzsel, petrezselyemmel, fahéjjal, borssal, sóval és az ananásszal. Töltsük meg vele a halat. Varrjuk be a nyílást. Rakjuk a halat tepsibe egyujjnyi vízzel, az ananászlével és a maradék olajjal. Kenjük be a halat olvasztott vajjal, és tegyük közepesen meleg sütőbe, időnként locsoljuk meg a maradék vajjal. Süssük kb. 1,5 órát. Tálalás előtt rakjuk a halra a citromszeleteket.



Sült disznókaraj ananászkarikákkal

 

Hozzávalók: 6 szelet disznókaraj, 12 szál zöldhagyma apróra vágva, 6 gerezd fokhagyma reszelve, 1 mokkáskanál törött bors, 1 dl olaj, 2,5 dl víz, 6 ananászkarika / konzerv/ 6 egyforma nagyságú cseresznyepaprika

Sózzuk meg a karajt. Rakjuk tepsibe a húst, a vörös- és a fokhagymát. Lassú tűzön pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, majd öntsük rá a vizet. Fedjük le ,és pároljuk 30 percig, vagy amíg a hús megpuhul. Szórjuk rá a törött borsot, és adjunk hozzá még annyi vizet, hogy a mártás 1dl legyen. Tálalás előtt rakjuk az ananászszeleteket a pecsenyemártásba, melegítsük 2-3 percig. Tegyünk egy szelet karajt egy pecsenyéstál végére, ezután csúsztassunk rá félig egy ananászkarikát, és így folytassuk, amíg el nem fogy a hozzávaló. Tegyünk egy-egy szem cseresznyepaprikát az ananászkarikák közepébe, öntsük le az egészet a forró mártással. Burgonyapürével kínáljuk.



Grape-fruit saláta

 

Hozzávalók: 2 hámozott grape.fruit, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál petrezselyem

Fejtsük le a hártyát a grape-fruitról. Rakjuk tányérba, szórjuk be a porcukorral, hagyjuk ½ órát állni. Majd szórjuk be a petrezselyemmel. Hideg marhasültek mellé adjuk.

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 77
Heti: 178
Havi: 675
Össz.: 171 436

Látogatottság növelés
Oldal: Elefántcsontparti konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »