Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 157.jpg

 

 

Rákkal töltött gomba

 

Hozzávalók: 6 nagy, megtisztított csiperkegomba, 8 rákfarok/konzerv/, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott újhagyma párolva, 8 dkg darált disznóhús, pici törött bors, só, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál szójamártás, 1 teáskanál citromlé, csipet cukor

Pároljuk 3-4 percig a vajban a rákot, a hagymát és az apróra vágott gombatönköt, adjuk hozzá a petrezselymet, a darált húst, a sót és a törött borsot, pároljuk még 2-3 percig, majd töltsük meg a gombafejeket. Tegyük a tepsibe az olajat és a gombát töltelékkel felfelé, keverjük össze a szójamártást, a citromlevet, a cukrot, és locsoljuk meg vele a gombát. Pároljuk még 10-15 percig.

 



Pirított rizs disznóhússal és rákkal

 

Hozzávalók: 3 evőkanál földimogyoró vagy salátaolaj, 6 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, ½ kg disznóhús 2 cm-es kockákra vágva, ½ mokkáskanál nagyon csípős pirospaprika, 1/1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál reszelt gyömbér, törött bors, só, 30 dkg rizs, 30 dkg tisztított rák, 1 dl víz, ½ evőkanál Vegeta, 25 dkg főtt zöldborsó, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Mossuk meg a rizst és áztassuk 1 órát. Rakjuk bő, sós vízbe, főzzük 10 percig, szűrőben csurgassuk le. Pirítsuk üvegesre a vörös-és fokhagymát az olajban. Tegyük bele a húst, és pirítsuk barnára. Rakjuk hozzá a pirospaprikát, a kurkumát, a gyömbért, a törött borsot, a sót és a főtt rizst. Keverjük össze, és pirítsuk még 5 percig, adjuk hozzá a vizet, a Vegetát, a rákdarabokat, a zöldborsót és a petrezselymet. Állandóan kevergetve pároljuk még 8-10 percig. Tegyük melegített pecsenyéstálra, és forrón tálaljuk.

 



Jávai párolt csirke

 

Hozzávalók: 1,5 kg csirke négyfelé vágva, 3 dl víz, 1 evőkanál szójamártás, 1 fej vöröshagyma karikára szelve, ½ mokkáskanál törött bors, 4 evőkanál földimogyoró vagy salátaolaj, 4 evőkanál apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika szeletekre vágva, 1 gerzd reszelt fokhagyma, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 csipet őrölt köménymag, 2 szegfűszeg, ½ mokkáskanál reszelt szerecsendió, 1 teáskanál citromlé, pici citromhéj, só

Lassú tűzön, lefedve pároljuk a vízben 20-25 percig a csirkét a vörös-és fokhagymával, szójamártással és törött borssal. Vegyük ki a csirkét és töröljük meg. Pirítsuk meg mindkét oldalát az olajban. Szedjük ki a csirkét. Tegyük az olajba, amiben sült – a szójamártásos csirkelé, a csirkedarabok és a citromlé kivételével-, az összes maradék hozzávalót. Pirítsuk üvegesre a hagymát, öntsük rá a csirkelevet, a megpirított csirkedarabokat és a citromlevet.

Pároljuk lassú tűzön, lefedve 20-25 percig, vagy addig, amíg a hús megpuhul. Tálaljuk melegített pecsenyéstálon, gado gado salátával és pirított rizzsel.

 



Borjúhús édes mártással

 

Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 4 evőkanál liszt, pici cayenne-i bors, só, 6 evőkanál mogyoró vagy salátaolaj, 6 fej nagy darabokra vágott vöröshagyma, 3 kimagozott karikára vágott paradicsom, 30 dkg csiperkegomba szeletekre vágva, 30 dkg darabolt ananász,

/konzerv/,0,5 l ananászlé, 3 nagy kimagozott paradicsom  4 felé vágva, 2 evőkanál méz, 4 evőkanál borecet, 2 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál kukoricaliszt

Keverjük össze a lisztet a cayenne-i borssal és a sóval. Forgassuk meg benne a húsdarabokat, forró olajban süssük ki. Pirítsuk meg a hagymát, a paprikát és a gombát, a hússal, az ananászdarabokkal és lével pároljuk 5 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, mézet, ecetet és a szójamártást. Pároljuk még 15 percig, keverjük bele a kukoricalisztet, és lassú tűzön, lefedve pároljuk még 10 percig. Tálaljuk forró rizzsel.



Mézzel fényezett disznócsülök

 

Hozzávalók: 1,5 kg bőrös disznócsülök, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál gyömbérpor, 2 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 1 evőkanál méz, 1 dl olaj a sütéshez, 2 sárgarépa

Tisztítsuk jól meg a csülköt, vékony késsel válasszuk le a bőrt a húsról, kenjük be a húst a fokhagymával és a fele sóval. Illesszük vissza a bőrt, tegyük a csülköt mély tepsibe. Keverjük össze a 3 evőkanál olajat a megmaradt sóval és a gyömbérrel, kenjük be vele a csülköt. Adjuk hozzá az 1 dl olajat, lassú tűzön, lefedve pároljuk 35 percig, majd tegyük forró sütőbe a répával, és öntözzük a megmaradt gyömbéres olajjal. 40 perc múlva vegyük ki a sütőből, és hegyes késsel vagdaljuk be a bőrét. Kenjük be a mézzel, mérsékeljük a lángot, és süssük 10-15 percig. Ha fényes barnára sült, tegyük egy melegített tálra, vágjuk karikára a megsült sárgarépát, és rakjunk egy-egy karikát a bevagdosott részekbe

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 77
Heti: 188
Havi: 685
Össz.: 171 446

Látogatottság növelés
Oldal: Indonéz konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »