Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 image.axd.jpg

 

 

Hirtelen sült báránymáj

 

Hozzávalók:1/2 kg tisztított, kockára vágott báránymáj, 1 evőkanál saláta olaj, 2 evőkanál borecet, só, 1 mokkáskanál köménymag, 1 evőkanál citromlé, olaj a sütéshez

 

Hagyjuk 2-3 órát állni a májat az olajjal, az ecettel és a sóval. Szedjük ki a pácléből a májat, és töröljük meg egy kissé. Forró olajban, fedő alatt süssük 2-3 percig vagy ízlés szerint tovább. Tegyük melegített tálra, locsoljuk meg citromlével, és szórjuk be őrölt köménymaggal.

 



Joghurtos uborkaleves

 

Hozzávalók: 5 uborka apróra vágva, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál kapor, 1 evőkanál kapor,/ vagy friss/ 1 evőkanál citromlé, csipetnyi cukor, pici fehér törött bors, só, 2 evőkanál salátaolaj, 8 dl joghurt, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 12 db jégkocka

 

A petrezselyem és a jégkocka kivételével keverjünk mindent simára a keverőben. Öntsük hűtött poharakba. Tegyük bele a jégkockát és szórjuk be petrezselyemmel.

 



Borjúborda lencsével

 

Hozzávalók: 1 kg tisztított darabokra vágott borjúborda, ½ dl olaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 szál sárgarépa karikára vágva, 35 dkg áztatott lencse, ½ l víz, só, törött bors, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 babérlevél, 2 evőkanál vágott petrezselyemlevél, 1 teáskanál Vegeta

 

Tegyük az olajat és a borjúbordát nagyobb edénybe. Pirítsuk barnára, tegyük hozzá a vöröshagymát, és pirítsuk még 3 percig. Rakjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 1 óráig. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kis meleg vizet. Forrón tálaljuk.

 



Nyárson sült báránykaraj töltve

 

Hozzávalók: két 1 kg-os tisztított báránykaraj úgy vágva, hogy a kiálló bordákból 2 ujjnyi rajta maradjon, ½  dl olaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál őrölt bors, só, 60 dkg apró gombafej párolva, 1 evőkanál vágott petrezselyem levél.

 

Kenjük be a karaj belső oldalát az olajjal és a hagymával. Szórjuk be a borssal és a sóval. Tegyük a két karajt egymásra úgy, hogy a két karaj közötti rész üreget alkosson. Vékony fémszállal öt helyen kössük körül. Az üregen keresztül húzzuk fel a nyársra. Izzó parázs felett forgatva süssük 1,5 órát. Közben locsoljuk a maradék hagymás olajjal. Ha a hús puha, távolítsuk el a fémszálakat, és töltsük meg az üreget a párolt gombával, majd szórjuk be a petrezselyemmel. Rakjuk meg egy pecsenyéstál közepét forró rizzsel, tegyük a tetejére a töltött karajt.

 



Beduin pörkölt tésztával

 

Hozzávalók: 1,5 dl salátaolaj, 4 db vöröshagyma vékony szeletekre vágva, 1 kg apróra vágott báránycomb, 1,5 teáskanál só, 1-1 pici őrölt kömény és koriandermag, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1,5 kg hámozatlan cukkíni, ½ kg nagy darabokra vágott paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, ½ l forró víz vagy marhahúsleves.

Tészta: 5 evőkanál liszt, csipetnyi sütőpor, 2 mokkáskanál cukor, pici sáfrány, és só, víz

Hevítsük forróra az olajat. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Rakjuk hozzá a kömény  és koriandermagot, a borsot. Lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsuk még 2-3 percig. Tegyük bele a húst, pirítsuk világosbarnára. Sózzuk meg, tegyük hozzá a cukkínit, a paradicsomot és a paradicsompürét. Keverjük jól össze, és öntsük egy cserépedénybe. Fedjük be. Közepesen meleg sütőben süssük kb. 35-40 percig, vagy amíg a hús meg nem puhul. Tészta: Készítsünk egy kis hideg vízzel közepesen kemény tésztát, jól dolgozzuk ki. Nyújtsuk ki gyufaszál vastagságúra. Vágjuk fel ízlés szerint három vagy négyszögekre, és borítsuk be vele a pörkölt tetejét. Fedjük be az edényt, tegyük vissza a sütőbe, é addig süssük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Vegyük le a fedőt, és hagyjuk még 5 percig a sütőben. Kemény tojással, forró rizzsel, salátákkal tálaljuk.

 



Endívia saláta

 

Hozzávalók: 4 megtisztított csíkokra vágott endívia ,1/2 fejes saláta csíkokra vágva, 5 evőkanál salátaolaj, 2 evőkanál citromlé törött bors, só

Tegyük a tálba az endíviát és a fejes salátát. Keverjük össze az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot, majd öntsük a salátára.



Kuwaiti birkapörkölt szilvával

 

Hozzávalók: 15 kimagozott aszalt szilva, 3 ek. olaj, 1 kg tisztított birkacomb 3x3 cm-es kockákra vágva, 0,5 csésze aprított hagyma, késhegynyi sáfrány, 0,5 mk. őrölt fahéj, bors, só, 1 tk. finomra őrölt mandula, 1 kis darab velős csont,1-1 ek. narancslé, citromlé, csipet porcukor.

Áztassuk 8 órán át a szilvát.

A szárazra törölt húst pirítsuk meg olajban, adjuk hozzá a hagymát, sáfrányt, fahéjat, borsot, sót, mandulát, csontot. Öntsünk hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön pároljuk, lefedve 1,5 óráig. Adjuk hozzá a narancslevet, citromlevet, szilvát. Pároljuk még 40-50 percig.

Forrón, rizzsel tálaljuk.



Kuwaiti nomád pörkölt

 

A kockára vágott birkahúst olajban, finomra vágott vöröshagymával elkezdjük pirítani. Sáfránnyal, sóval, kevés fahéjjal, kimagozott és összedarált aszalt szilvával ízesítjük. Időnként kevés narancslevet aláöntve puhára pároljuk.

Rizskörettel tálaljuk.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 77
Heti: 189
Havi: 686
Össz.: 171 447

Látogatottság növelés
Oldal: Kuwaiti konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »