Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 354_ut.jpg

 

 

Sonkás tészta

 

Hozzávalók: 3 tojás, 1 csupor tej, ½ csupor olaj, 6 evőkanál liszt, 1 teáskanál élesztő, 1 pici só, 1 evőkanál reszelt parmezán, egy kis vaj, zsemlemorzsa, 15 dkg füstölt sonka apróra vágva, 15 dkg mozarella vagy ementáli sajt apró kockára vágva, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 4 hámozott, kimagozott, apró kockákra vágott paradicsom, majoránna

Tegyük a keverőbe a tojást, a tejet, az olajat, a lisztet, az élesztőt, egy kis sót és a parmezánt. Vajazzuk ki egy tűzálló edényt, szórjuk be zsemlemorzsával. Öntsük bele a simára kevert masszát. Szórjuk bele a sonkát, a sajtot a hagymát és a paradicsomot, majd hintsük be a majoránnával. Rakjuk közepesen meleg sütőbe, süssük kb. fél órát, vagy amíg a tészta aranysárgára sül és nem ragad.



Bab hússal

 

Hozzávalók:1/2 kg 8 órát áztatott szárazbab, 6 szelet disznókaraj, 40 dkg füstölt disznótarja nagy kockára vágva, 30 dkg nem túl sós füstölt disznóoldalas szeletekre vágva, ½ kg darált marhahús, ½ kg friss, csípős kolbász hatfelé vágva, 2 fej apróra vágott vöröshagyma, 3 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 babérlevél, 1-2 zöldpaprika karikára vágva, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 mokkáskanál frissen őrölt bors, 8 gerezd fokhagyma, 20 dkg reszelt manióka

Tegyük az áztatott babot az áztatóvízzel együtt egy nagy fazékba. Tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, majd annyi vizet, hogy ellepje a húst és a babot. Lassú tűzön, lefedve főzzük, amíg a hús és a bab megpuhul. Főzés közben öntsünk hozzá annyi vizet, hogy mindig ellepje a lé a babot és a húst. Tálaljuk, tegyük a tetejére a narancsgerezdeket, és szórjuk be az egészet reszelt maniókával. Ízlés szerint pirított rizzsel vagy burgonyával adjuk.



Csirkecomb paradicsomos gombamártásban

 

Hozzávalók: 6 csirkecomb, só, ½ dl salátaolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 péppé zúzott fokhagyma, ½ dl vörös bor, 1 kg apróra vágott paradicsom, 1 babérlevél, 1 evőkanál finomra vágott zellerlevél, törött bors, 25 dkg apró gombafej

Sózzuk meg a csirkecombot. Egy nagy lábosban pirítsuk üvegesre az olajon a hagymát és a fokhagymát. Tegyük bele a csirkecombot, pirítsuk még 5 percig. Öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. A keverőben zúzzuk sima péppé a paradicsomot, és öntsük a csirkecombra. Tegyük hozzá a babér-és zellerlevelet, a törött borsot és a gombát. Fedjük le félig a lábast, és pároljuk, amíg a hús megpuhul, és a mártás besűrűsödik. Ízlés szerint rizzsel, spagettivel vagy burgonyapürével tálaljuk. Fejes salátát adhatunk hozzá.



Riói párolt marhahátszín

 

Hozzávalók: 6 szelet 1,5 cm vastagra vágott marhahátszín, só, 1 dl csípős paprikás olaj, 2,5dl marhahúsleves, 3 fej karikára vágott vöröshagyma, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 szál vékony karikákra vágott sárgarépa, 1 evőkanál finomra vágott zellerlevél, 1 teáskanál frissen őrölt bors, só, 1/ kg apró gombafej, 1,5 dl vörös bor, 6 szem héjában félig megfőzött burgonya, meghámozva és vastag szeletekre vágva.

Sózzuk meg a húst, és hagyjuk állni 1 órát. Ezután tegyük tűzálló tepsibe az olajjal együtt, szorosan egymás mellé. Pirítsuk barnára mindkét oldalát. Melegítsük meg a húslevest, és öntsük a húsra. Lassú tűzön, lefedve pároljuk majdnem puhára. Vegyük le a tűzről, rakjunk minden hússzeletre egyforma mennyiségű hagymakarikát, fokhagymát, sárgarépát, szórjuk be zellerlevéllel, borssal, sóval, majd fedjük be az egészet a gombafejekkel. Öntsük a tepsi végébe , ne a húsra ,a bort. Fedjük le a tepsit, és tegyük forró sütőbe. Süssük 25 percig, vagy amíg a hús megpuhul, és a mártás felére csökken. Tepsiben tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított vagy főtt rizst, sült burgonyát vagy pürét.



Paradicsomos kelbimbó

 

Hozzávalók: 3 evőkanál salátaolaj, 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, ½ kg kelbimbó, 1 dl marhahúsleves, 1 teáskanál borecet, 30 dkg hámozott paradicsom, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, pici őrölt bors, só

Tegyük serpenyőbe az olajat a hagymával és a fokhagymával. Pirítsuk üvegesre. Tegyük bele a kelbimbót, a levest és az ecetet. Lassú tűzön, lefedve főzzük 10 percig. Keverőben zúzzuk sima péppé a paradicsomot, öntsük a petrezselyemmel, a borssal és a sóval együtt a kelbimbóra. Fedő nélkül főzzük még 15-20 percig, vagy amíg a kelbimbó megpuhul.



Reteksaláta olasz kaporgumóval

 

Hozzávalók: 1 csokor piros, 1 csokor fehér hónapos retek, 1 tisztított olasz kaporgumó vékony csíkokra vágva, 1 teáskanál finomra vágott petrezselyem, 2 evőkanál salátaolaj,

 2-3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál mustár, 1 csipet porcukor, só

Mossuk meg jól a retket, ne hámozzuk meg. Vágjuk vastag karikákra. Készítsünk salátaöntetet az olajból, a citromléből, a mustárból, a porcukorból és a sóból. Keverjük össze a retekkel és a kaporgumóval. Tegyük mély, sima tálba, hagyjuk 5 percet állni, majd tálaljuk.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 77
Heti: 198
Havi: 695
Össz.: 171 456

Látogatottság növelés
Oldal: Braziliai konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »