Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

  

            tunezia.jpg


 

 

Hideg paradicsomleves

 

Hozzávalók: 1,75 l paradicsomlé, 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika apróra vágva, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 csokor petrezselyem levél, pici csípős pirospaprika, 1 csipet bazsalikom, cukor, törött bors, só, 2 evőkanál olíva vagy salátaolaj, 1 evőkanál borecet, ½ evőkanál citromlé, jégkocka, 3 evőkanál fekete olajbogyó apróra vágva, 3 evőkanál csemegeuborka apróra vágva

A jégkocka, az uborka és az olajbogyó kivételével az összes hozzávalót keverjük össze turmixgépben, majd öntsük hűtött poharakba. Rakjunk minden pohár levesbe jégkockát, uborkát és olajbogyót.



Tuniszi ráksaláta

 

Hozzávalók:1/2 kg főtt, tisztított rák, 3 evőkanál salátaolaj, 1 evőkanál citromlé, pici csípős pirospaprika, törött bors, só,

Salátaöntet: 3 evőkanál citromlé, 5 evőkanál olívaolaj, pici mustár, 1 gerezd reszelt fokhagyma, só, 6 salátalevél, 6 szem fekete olajbogyó, 1 csokor petrezselyemlevél

Tegyük tűzálló edénybe a rákot a salátaolajjal, a citromlével, a pirospaprikával, a törött borssal és a sóval. Keverjük jól össze. Fedjük le, és 3 óra tartsuk a hűtőbe. Tálalás előtt keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mustárt, a fokhagymát és a sót. Tegyük a rákdarabokat és az olajbogyót máglyaszerűen a salátalevelekre, öntsük le a salátaöntettel, és szórjuk be petrezselyemmel.



Mirmiz /tuniszi pörkölt/

 

Hozzávalók: 1 kg kockára vágott marhahús,1/2 dl olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 2 zöldpaprika karikára vágva, 1 teáskanál csípős pirospaprika, pici fahéj, 1 paradicsom 4 felé vágva,1 csokor petrezselyem, só, 20 dkg csicseriborsó áztatott

Tegyük lábosba az olajat a hagymával és a zöldpaprikával. Pirítsuk a hagymát üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy elepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1,5 órát, vagy amíg a hús megpuhul. Ha kész, szedjük ki a húsdarabokat, és a csicseriborsós pörköltlevet passzírozzuk át. Rakjuk bele a húst, és melegítsük meg. Forrón tálaljuk.



Hammameti báránycomb zöldséggel

 

Hozzávalók: 1 dl olaj, ,só, 1,5 kg tisztított báránycomb, 1 fej vöröshagyma karikára vágva, 3 paradicsom kimagozva, kettévágva,1 újtök vastag karikára vágva, 1 mokkáskanál kakukkfű, törött bors, 1 csokor petrezselyemlevél, 1 babérlevél, 2 dl víz

Sózzuk meg a báránycombot, és hagyjuk állni 1 órát. Mindkét oldalát pirítsuk meg az olajban. Vegyük ki a lábosból, és tegyük a helyére a vöröshagymát, paradicsomot és tököt, majd ezekre a pirított combot. Szórjuk be a kakukkfűvel, a törött borssal, és petrezselyemmel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a vizet. Lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg a hús megpuhul. Szükség esetén adjunk hozzá még egy kis vizet. Ne keverjük, időnként rázzuk meg a lábost. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.



Spagetti gombás hússal

 

Hozzávalók: 3 evőkanál olíva vagy salátaolaj, 2 fej vöröshagyma apróra vágva, pici cayenne-i bors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 20 dkg gomba, só, 1 kg apróra vágott marhahús, 1 kg spagetti, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál reszelt sajt, törött bors

Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban. Adjuk hozzá a cayenne-i borsot, pirospaprikát, törött borsot, sót, húst, gombát és annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, amíg a hús megpuhul. Sós vízben főzzük majdnem puhára a spagettit. Forró vízzel öblítsük le, és hagyjuk lecsurogni. Rakjuk tepsibe a gombás hús felét, rá a spagettit, locsoljuk meg az olvasztott vajjal, és tegyük rá a gombás hús másik felét. Szórjuk be a petrezselyemmel. Fedjük le, és közepesen meleg sütőben süssük 20 percig. Vegyük le a fedőt, és hintsük be a sajttal. Forró sütőben süssük még 10-15 perig, vagy amíg  sajt megpirul.


Sült paprika és paradicsomsaláta

 

Hozzávalók:  6 húsos zöldpaprika, 6 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál borecet, törött bors, só

Süssük meg a paprikát és a paradicsomot nyílt lángon. Ha felhólyagzik a bőrük, húzzuk le. Vegyük ki a paprika csutkáját, vágjuk ketté a paradicsomot, és vegyük ki a magos részét. Mindkettőt vágjuk vékony szeletekre. Rakjuk salátástálba. Keverjük össze az összes megmaradt hozzávalót, és öntsük a salátára.

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 19
Heti: 111
Havi: 608
Össz.: 171 369

Látogatottság növelés
Oldal: Tunéziai konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »