Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 libanon064bearb.jpg

 

 

Füstöltmarhanyelv saláta

 

Hozzávalók: 20 dkg vékony csíkokra vágott füstölt marhanyelv,2 apróra vágott vöröshagyma,

1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, pici cayenne-i bors, só, 1 evőkanál apróra vágott olajbogyó

 

Keverjük össze a hagymát, a citromlevet, az olajat, a borsot és a sót. Rakjuk lapos tálra a csíkokra vágott marhanyelvet, öntsük rá a citromos hagymát. Késel símítsuk egyenesre, majd szórjuk be a tetejét az apróra vágott olajbogyóval.



Arab saslik

 

Hozzávalók: 1 kockára vágott báránycomb, 1 dl salátaolaj, 2 dl fehér bor, 4 db vöröshagyma apróra vágva, pici őrölt köménymag, és fahéj, törött bors, só

 

Keverjük össze az összes hozzávalót, és hagyjuk állni 1 órára. Húzzuk fel a húskockákat a grillpálcákra és tegyük forró grillsütőbe. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a hús megbarnul, de nem szárad ki.Időnként locsoljuk meg páclével.



Libanoni leves

 

Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 2 kis fej vöröshagyma apróra vágva, pici fahéj, ½ kg kis kockára vágott bárányhús, 2 szál zellerlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 sárgarépa, 1,75 l víz, 1 hámozott kimagozott paradicsom, darabokra  vágva, őrölt bors, só, vékony levesmetélt, 1 evőkanál citromlé

 

Pirítsuk üvegesre a hagymát a fahéjas vajban.  Adjuk hozzá a húst, a zellert, a petrezselymet, a sárgarépát és a vizet. Lassú tűzön, lefedve főzzük majdnem puhára a húst. Tegyük bele a paradicsomot, a borsot és sót. Főzzük még 20 percig, majd tegyük bele a levestésztát. Ha megfőtt a tészta, keverjük a levesbe a citromlevet. Forrón tálaljuk.



Fahéjas húsgombóc

 

Hozzávalók: 20 dkg darált hús, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál reszelt hagyma, pici bors, pici csípős pirospaprika, ½ mokkáskanál fahéj, 1 tojás, és olaj a sütéshez

 

A sütéshez való olaj kivételével keverjük össze az összes hozzávalót, és készítsünk belőle dió nagyságú gombócokat. Forró olajban süssük világosbarnára. Hidegen vagy melegen tálaljuk



Főtt marhanyelv pikáns mártással

 

Hozzávalók: 20 dkg főtt marhanyelv vékony csíkokra vágva, 3 evőkanál majonéz, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál capribogyó, pici cayenne-i bors, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Keverjük addig a majonézt a mustárral, a capribogyóval és a cayenne-i borssal, amíg a capribogyó szétmegy. Adjuk hozzá a marhanyelvcsíkokat és a petrezselymet. Hagyjuk 20 percig állni, és hidegen tálaljuk.



Bejruti báránymáj

 

Hozzávalók: 25 dkg báránymáj kis szeletekre vágva, törött bors, egy kis liszt, ½  dl olaj a sütéshez, 1 evőkanál vaj, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 3 evőkanál apróra vágott vöröshagyma, 1 evőkanál borecet, só, ½  teáskanál összemorzsolt száraz menta

Szórjuk be borssal és liszttel a májszeleteket. Süssük ki gyorsan forró olajban. Vegyük ki, és tegyük félre. Pirítsuk üvegesre a vajban a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá az ecetet, 3-4 evőkanál vizet és a májat. Keverjük jól össze, és lassú tűzön, lefedve pároljuk 3-4 percig. Vegyük le a tűzről, és szórjuk be a sóval és a fodormentával.



Roston sült csirkeszárny

 

Hozzávalók: 24 csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípős hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1,5 dl olíva vagy kukoricaolaj, 1,5 dl citromlé, 2 evőkanál fenyőmandula vagy mandula apróra vágva

Tegyük a paprikát és a sót edénybe annyi forró vízzel, hogy befedje. Lassú tűzön pároljuk puhára. A kihűlt paprikát és az olajat keverjük krémmé a keverőben, majd keverjük hozzá a citromlevet is , és öntsük a csirkeszárnyakra. Szórjunk rá még egy kis sót, fedjük be az edényt, és hagyjuk 8 órát állni. Közben forgassuk. Izzó faszénparázson, roston vagy grillsütőben süssük ropogósra a szárnyakat. Közben locsoljuk a paprikás páccal. Ha kész, tegyük előmelegített, rozsdamentes fém pecsenyéstálra, szórjuk meg a tetejét a fenyőmandulával, majd az egészet borítsuk be egy nagy darab arab kenyérrel/pítával/



Sajtos padlizsán

 

Hozzávalók: 6 nagy 1,5 cm vastag padlizsánszelet, só, olaj a sütéshez, 6 vékony szelet eidami sajt, pici törött bors

Sózzuk meg a padlizsánt, hagyjuk állni 10 percig. Ezután mindkét oldalát süssük meg forró olajban. Tegyük tűzálló tepsibe egymás mellé. Szórjuk be a törött borssal, rakjunk mindegyikre 1-1 szelet sajtot, majd tegyük a forró grillsütőbe. Addig süssük, amíg a sajt meg nem pirul. Tálaljuk a tepsiben.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 19
Heti: 101
Havi: 598
Össz.: 171 359

Látogatottság növelés
Oldal: Libanoni konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »