Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

          

svajc1.jpg

  


Huszár egytál étel



Hozzávalók:  1 db csirke ( kb. 1 kg )
1 evőkanál pirospaprika, 1 kávéskanál só, 1/2 kávéskanál bors, 10 dkg szalonna kocka, 1 nagy vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 db különböző szinü paprika, 20 dkg rizs, 6 dl húsleves, 1 dl tejszin, vaj

Csirkét szétdarabolni. A pirospaprikát, sót és borsot egy nagyobb zacskóban összekeverni, a csirke darabokat beletenni és jól összerázni, hogy mindenhol érje a füszerkeverék.
Vajat megolvasztani egy serpenyőben és a befűszerezett csirkét beletenni,megpirítani.
Félretenni melegen tartani.
A szalonna kockát, apróra vágott paprikát, vöröshagymát,fokhagymát üvegesre összepárolni.
A rizst, a húslevessel ( kockából is lehet) lassan kis tűzön párolni kb.15 percig, ezután belekeverjük a megpárolt szalonnát, paprikát, vöröshagymát, fokhagymát.Felöntjük a tejszinnel és további 5 percig főzzük.
Tálalás előtt a tetejére halmozzuk a csirke darabokat





Borjúborda mustárszósszal



Hozzávalók: 80 dkg borjúborda, 1/2 kávéskanál só, 1/2 kávéskanál bors, 2 dl fehérbor, 1 dl sherry, 2 evőkanál mustár, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszin, 1 csokor snidling

A húst sóval, borssal befűszerezzük.Tepsibe rakjuk meglocsoljuk a fehérborral és a sherryvel, és kb. 1 órát sütjük ,közben a szaftjával locsolgatjuk.Sütőböl kivesszük és melegen tartjuk.
A mustárt, a tojás sárgáját és a tejszínt a maradék szafttal óvatosan összepároljuk.
Tálaláskor a szószt a hús mellé öntjük, és megszórjuk egy pici pirospaprikával, borssal és az apróra vágott snidlinggel. Ízlés szerint körítjük ( párolt zöldségek, rizs, burgonya)



Gesztenye torta

Hozzávalók:
270 gramm vaj, 600 gramm gesztenye püré, 450 gramm darált mogyoró, 450 gramm porcukor, 2 csomag vanília cukor, 9 egész tojás, 1 pici só, 1.5 kávéskanál cseresznye pálinka,
Máz: 300 gramm étcsokoládé. 30 gramm vaj

A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
Ha kihűlt rákenjük az olvasztott csokoládét és hűtöbe tesszük.



 

 

Genfi pacal

 

Hozzávalók: 50 dkg előfőzött pacal, 10 dkg húsos szalonna, 3 sárgarépa, 3 szem burgonya, 2 fej hagyma, 1 szál póré, 20 dkg reszelt sajt, 1 ek vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó vágott petrezselyem, 2 ek kakukkfű, 3 dl száraz fehérbor, só, bors

A sütőt előmelegítem 220 fokra. A hagymát apró kockára vágom, a karottát, a krumplit és a pórét felszeletelem. A felhevített vajon aranysárgára pirítom a hagymát. Hozzáadom a pórét, a vágott petrezselymet és a kakukkfüvet. Sózom, borsozom. A pacalt felcsíkozom, és szintén megfűszerezem. Római tálban rétegenként lerakom a zöldségkeveréket, a pacalt és a sajtot (ez legyen legfelül is). Felöntöm a borral, ráteszem a tetejét, és a sütőben egy órán keresztül sütöm.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 19
Heti: 166
Havi: 663
Össz.: 171 424

Látogatottság növelés
Oldal: Svájci konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »