Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

            

marokko.jpg

 

 

Jégbe hűtött uborkaleves

 

Hozzávalók: 4 hámozott, apróra vágott nyers uborka, 3 szál újhagyma apróra vágva, 3 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 l joghurt, késhegynyi cayenne-i bors, só, 1 teáskanál finomra vágott kapor

A kapor kivételével keverjünk mindent jól össze a keverőben. Hűtsük le, öntsük hűtött poharakba, és hintsük be kaporral. Friss kenyérkockákkal tálaljuk.



Tárkonyos csirkemell

 

Hozzávalók: 3 nagy főtt csirkemell kockára vágva, 0,5 kg főtt burgonya meghámozva, kockára vágva, 1 hámozott csemege uborka kockára vágva, 3 kemény tojás, mindegyik 4 felé vágva, 16 olajbogyó,2,5 dl majonéz, 1 teáskanál tárkonyecet, 1 teáskanál tárkony finomra vágva

Keverjük össze a kockára vágott csirkemellet, a burgonyát, az uborkát, a tárkonyt, a tárkonyecetet, és a majonézt. Tegyük alacsony peremű tálba és díszítsük tojással és szórjuk rá az olajbogyót.



Mandulás rántott báránykaraj

 

Hozzávalók:12 szelet karaj, só, 2 tojás, 2 evőkanál tej, késhegynyi csilipor, 5 evőkanál darált mandula, 3 púpozott evőkanál liszt, só, olaj a sütéshez, 2 citrom hatfelé vágva

Sózzuk meg a karajt, hagyjuk állni 1 óráig. Keverjük össze a tojást a tejjel. Szórjuk be enyhén csiliporral a karajszeleteket, ezután mártsuk a tojásba, és szórjuk be a mandulával. Vigyázva, hogy a mandula ne hulljon le, rakjuk ismét a tojásba, majd a lisztbe. Süssük ki hirtelen aranysárgára. Rakjuk egymásra csúsztatva pecsenyéstálra. Tegyünk minden karajszeletre 1 citromdarabot.



Birsalmás csirke

 

Hozzávalók: 1 kg csirke hatfelé vágva, 2 evőkanál vaj, 2 fej apróra vágott vöröshagyma, ½ mokkáskanál sáfrány, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, ½  mokkáskanál cayenne-ibors, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, törött bors, só, 1 közepes nagyságú birsalma  kimagozva, négyfelé vágva

Tegyük lábosba a vajat, 2 evőkanálnyi vöröshagymát, a megsózott csirkedarabokat, a sáfrányt, a petrezselymet és a törött borsot. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Közben főzzük meg félig a birsalmát. Rakjuk a csirkedarabok közzé a fahéjjal, a cayenne-i borssal és a maradék hagymával együtt. Pároljuk tovább lefedve, amíg a birsalma teljesen megpuhul. Tegyük kerek tálra úgy, hogy birsalmadarabok a húsdarabokra kerüljenek.



Különleges marokkói csirke

 

Hozzávalók: 1,5 kg csirke, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 evőkanál zellerlevél finomra vágva, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, ½ mokkáskanál törött bors, só, 1 evőkanál vaj

Keverjük össze az összes hozzávalót, és töltsük meg vele a csirkét. Tűzzük össze a nyílásokat.

Tegyük tepsibe és süssük meg. Tálaláskor rakjuk körül a tálat 4 mokkástányérral. Tegyünk mindegyikbe 1 evőkanál őrölt köménymagot, 1 evőkanál sót, 1 evőkanál őrölt koriandermagot, és 1 evőkanál csípős pirospaprikát



Majonézes, kapros vegyes saláta

 

Hozzávalók:1 hámozott uborka karikára vágva, 1 saláta apróra vágva, 6 karikára vágott piros retek, majonéz, 1 evőkanál finomra vágott kapor, 1 teáskanál citromlé, törött bors, só

Keverjük össze az összes hozzávalót és hűtsük be.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 19
Heti: 114
Havi: 611
Össz.: 171 372

Látogatottság növelés
Oldal: Marokkói konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »