Flip
A flipek közismert és igen közkedvelt italok. Készíthetők alkohollal vagy anélkül, hidegen és melegen is. Elkészítésükhöz mindig rázókelyhet vagy turmixgépet használunk. A hideg flipek összekeverésénél csak nagy darab jeget szabad használni, mivel így kevésbé olvad a jég, és nem hígul fel az ital. A flip nélkülözhetetlen alapanyaga a friss tojás. A tojássárgáját alaposan rázzuk össze alapanyagaival, hogy az ital ne legyen szemcsés, hanem egyenletes.
Meleg flipnél először simára kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a forráspontig hevített szeszes italt, s végül előmelegített pohárba töltjük.
Alkoholmentes flipnél a szeszes ital helyett gyümölcslevet használunk. A kész flipeket úgynevezett flipespohárba szűrjük, a tetejét szerecsendió, vagy csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Eper flip
1 tojás
2 cl eperlé
½ citrom leve
1 kávéskanál porcukor
Csokoládéreszelék
Mocca flip
1 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
3 cl brandy
1 erős dupla fekete
Őrölt kávé
Havanna flip
1 tojás
3 cl tejszín
3 cl narancslé
4 cl Havanna rum
1 kávéskanál porcukor
Csokoládéreszelék
Narancs flip
3 cl jaffaszörp
2 cl málnaszörp
3 cl tejszín
1 tojássárgája
Szerecsendió-reszelék