Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 blue_nile_falls_-_etiopia.jpg

 

 

Asmarai túrós gombóc paradicsommártással

 

Hozzávalók: 1kg zsíros tehéntúró, ½ kg spenót megfőzve és péppé darálva, 1 mokkáskanál  csípős pirospaprika, pici bors, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 2 tojás, 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 1 kg hámozott, kimagozott paradicsom, só , 2 evőkanál reszelt parmezán

Villával jól dolgozzuk össze a túrót, a spenótot, a pirospaprikát, a borsot, a szerecsendiót, a sót és a tojást. Kis adagokba adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára vele. Készítsünk belőle gombócokat. Főzzük ki bő sós vízben. Ha kész, óvatosan öntsük szűrőbe, és csurgassuk le. Tűzálló edényben olvasszuk fel a vajat. Tegyünk bele a gombócot, vegyük le a tűzről, de tartsuk melegen. Tegyük a paradicsomot egy kis sóval a keverőbe, jól keverjük el, forraljuk fel egy csipet cukorral, majd öntsük a gombócra. Szórjuk a gombócra a sajtot, forrón tálaljuk.



Jégbe hűtött zellerleves

 

Hozzávalók: 2 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 szál karikára vágott póréhagyma, 3 evőkanál finomra vágott zellerlevél, 1 szál petrezselyem, 1,5 l víz, 1 csipet porrá zúzott kurkuma, 1 teáskanál Vegeta, 2 csirkehúsleves kocka, 1 csipet reszelt szerecsendió, pici őrölt bors, só, 12 jégkocka, zellerlevél

Tegyük kuktába a hagymát, a póréhagymát, a 3 evőkanál zellerlevelet, a petrezselymet és a vizet. Lassú tűzön főzzük 20 percig. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kurkumát, a Vegetát, a leveskockát, a leveskockát, a szerecsendiót, a borsot, és a sót. Főzzük még 10 percig, majd hűtsük le a levest, és a levest, és sűrű szitán passzírozzuk át. Tálalás előtt tegyük hűtött levesescsészékbe, rakjunk mindegyikbe 2-2 jégkockát és 1-1 zellerlevelet



Vegyes zöldség vat

 

Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 2 fej apróra vágott lila vagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál karikára vágott sárgarépa, 1 hámozott, kimagozott paradicsom nagy darabokra vágva, 2 kimagozott zöld- és 6 apró pirospaprika négyfelé vágva, ½ kg apró tök vagy újtök nagy darabokra vágva,1/2 fej káposzta kockára vágva, 4 hámozott, négyfelé vágott burgonya, 3 evőkanál paradicsompüré, 1-2 evőkanál csípős paprika

Tegyük cseréplábosba és pirítsuk üvegesre vajon a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá az összes hozzávalót. Pirítsuk 10 percig. Ezután öntsünk rá annyi vizet, hogy félig befedje a zöldséget. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 30 percig.



Vörös boros báránysült

 

Hozzávalók: 1 báránycomb, só, 6 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 2 teáskanál csípős pirospaprika, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál rozmaring, 2 dl olaj, 1 dl vörös bor

Sózzuk meg a báránycombot. Keverjük össze a fokhagymát a paprikával és a vajjal. Dörzsöljük be vele a báránycombot, majd szórjuk be a rozmaringgal. Öntsük cseréplábosba a bort és az olajat.

Tegyük bele a combot. Forró sütőbe süssük aranybarnára a húst. Ezután csökkentsük a tüzet, és közepesen meleg sütőben süssük puhára. Közben locsoljuk.



Uborkasaláta articsókával

 

Hozzávalók: 2 hámozott, vékony szeletekre vágott csemegeuborka, 6 főtt articsókának a zsenge közepe,, 3 evőkanál olíva vagy salátaolaj, 1 citrom leve, 1 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 teáskanál csípős pirospaprika,

Készítsünk salátaöntetet az olajból, a citromléből, a fokhagymából, a pirospaprikából és a sóból. Keverjük jól össze. Tegyük mély tálkába, a tálkát, pedig egy lapos kerek tál közepére.

A lapos tál üres szélét rakjuk körül az uborkaszeletekkel, tegyük erre az articsókát, és a salátaöntetbe mártogatva fogyasszuk.

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 77
Heti: 201
Havi: 698
Össz.: 171 459

Látogatottság növelés
Oldal: Etiópiai konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »