Nemzetek étkei

Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete. / George Bernard Shaw /

 

 

       thaifold.jpg

 

 

Ráksaláta

 

Hozzávalók: ½ kg főtt rák apróra vágva, 6 szál újhagyma és 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 4 evőkanál citromlé, 1 teáskanál borecet, 1 evőkanál olaj, pici törött bors és ugyanennyi csípős pirospaprika, pici őrölt koriandermag, ízlés szerint nam prik, só, 1 saláta apróra vágva, 6 tisztított főtt rák

A salátalevelek és a rák kivételével keverjük össze az összes hozzávalót. Tegyük a salátaleveleket nem túl mély, kerek salátástálba. Rakjuk rá a ráksalátát és díszítsük az egész rákokkal.



Cápauszonyleves

 

Hozzávalók: 1 csomag cápauszony/konzerv/, só, ½ kg  csirkeaprólék, 1 velős csont, 1 szál sárgarépa, 8 szem bors, 1,5 l víz, ½ evőkanál Vegeta, ½ evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 evőkanál forrázott mandula darálva, 1 tojás, főtt rizs

Mossuk meg jól a cápauszonyvégeket. Rakjuk lábasba a cápauszonyt, öntsünk rá annyi forró vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve főzzük 2 órát. Tegyük cserépfazékba a csirkeaprólékot, velős csontot, sárgarépát és a vizet. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a Vegetát, a petrezselymet, a mandulát, és főzzük még 10 percig.

Tegyük fazékba a megfőtt uszonyokat, és szűrjük rá a levest. Szükség esetén tegyünk még hozzá vizet, hogy ellepje az uszonyokat. Pároljuk még 5 percig. Keverjük össze a tojást és csúsztassuk a levesbe. Tálaljuk melegített, mély tálban, forró rizzsel.



Zsíros disznóhús bambuszrüggyel

 

Hozzávalók: 1 kg zsíros disznóhús nagy kockára vágva, 8 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál porcukor, törött bors, só, 4 dl víz, 1 teáskanál Vegeta, 1 csirkehúsleves kocka, 25 dkg bambuszrügy/konzerv/

Rakjuk a disznóhús felét a zsíros részével lefelé, a másik felét felfelé egy nagyobb méretű vasserpenyőbe. Süssük lassú tűzön, míg barnára nem sül. Tegyük rá a fokhagymát, a koriandert, a cukrot, a törött borsot és a sót. Keverjük jól össze a hússal ,öntsünk bele vizet, tegyük bele a Vegetát, a leveskockát és a bambuszrügyet. Fedjük le, és lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Tálaljuk melegített, mély tálban forró rizzsel.



Bankoki sült csirke

 

Hozzávalók: 1kg-os tisztított csirke, 1 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál fehér bor, ½ mokkáskanál, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 4 szál újhagyma 3 felé vágva, pici őrölt gyömbér,

1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, pici bors, 3 evőkanál olaj, 1 piros paradicsompaprika karikára vágva, 3 evőkanál reszelt sárgarépa

Keverjük össze a szójamártást, bort, cukrot, fokhagymát, gyömbért, petrezselymet, törött borsot. Kenjük be vele a csirke belsejét. Rakjuk a csirkébe a hagymát é a sárgarépát. Tegyük a

Csirkét tepsibe és öntsük le az olajjal. Közepesen meleg sütőben, gyakran locsolgatva süssük 40 percig, vagy amíg a csirke megpuhul. Vágjuk hosszában ketté, és rakjuk a két fél csirkét egymásra csúsztatva melegítet pecsenyéstálra. Díszítsük paprikakarikákkal.



Bankoki gombasaláta

 

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma karikára vágva, ½ kg főtt apró gombafej, ¼ kg sült gombafej, 1 gerezd reszelt fokhagyma,1 hegyes csípős zöldpaprika karikára vágva, 4 evőkanál borecet, 2 evőkanál olaj, só, pici őrölt koriandermag, törött bors, 1 teáskanál finomra vágott petrezselyem

Tegyük forró vízbe a hagymát, hagyjuk 2 percig állni. Öntsük le róla a vizet. Adjuk hozzá az ecetet. Fedjük le, és hagyjuk állni 30 percig. Keverjük össze az összes hozzávalóval.  Fedjük be, és legalább 6 órát tartsuk a hűtőben. Tálalás előtt öntsük le a saláta levét és keverjük jól össze. Ízlés szerint ízesíthetjük még ecettel, sóval és csípős paprikával. Mély tálkákban tálaljuk. Sült húsok mellé adjuk.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 77
Heti: 185
Havi: 682
Össz.: 171 443

Látogatottság növelés
Oldal: Thaiföldi konyha
Nemzetek étkei - © 2008 - 2024 - imolajacint.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »